18.1.22

 

18 січня – день народження Алана Мілна, творця Вінні-Пуха

Чудовий день! 18 січня 1882 року в Лондоні народився письменник Алан Мілн. Це саме він подарував світу Вінні-Пуха!Ведмедик отримав ім'я від однієї з реальних іграшок Крістофера Робіна, сина автора. Так само були вигадані й інші персонажі: маленький Паць, віслюк Іа-Іа, Кенга, Кролик. До речі, ці іграшки Крістофера Робіна зберігаються у дитячому відділі Нью-Йоркської публічної бібліотеки. У Великобританії охають та ахають з цього приводу, вважаючи подібний стан речей втратою культурної спадщини.Добрий та трохи незграбний ведмедик спроможний навчити дітей та дорослих досить простим, але важливим істинам. І робить це з гумором!  

Декілька уривків з легендарної книжки.

1.Кролик! - сказав Пух сам до себе. - … Він любить прості, легкі слова, наприклад: «Пообідаємо» або «Пригощайся, Пуше!» Мабуть-таки, спершу слід провідати Кролика!

2.А що, як Кролика немає вдома? Ану ж я знову застрягну в його дверях, як минулого разу? Я ж точно знаю, що я не розтовстів, а от його двері могли ще більше схуднути!

..3.Іноді виявляється, що думка, яка здавалася тобі дуже розумною, поки вона була в тебе в голові, стає зовсім не такою, коли вона виходить назовні й на неї дивляться інші.

4.…Минулого тижня або тижнем раніше Кролик наткнувся на мене й сказав: «Тьху ти, знову він!» Це і є справжнє дружнє спілкування.

5.Ти не можеш сидіти в своєму лісовому куточку увесь час і чекати, поки інші прийдуть до тебе. Іноді потрібно і самому піти до них.

6.Бур'яни - це теж квіти, коли з ними познайомитись поближче.

https://yabl.ua/2019/01/18/den-narodzhennya-alana-milna


Немає коментарів:

Дописати коментар

  Міжнародний день Землі: менше пластику в житті та побуті! Природа страждає і Земля закликає нас до дій щодо її збереження. Внаслідок забру...