21.11.23

 Сьогодні в бібліотеці проведено бесіду до Дня Гідності та Свободи «Україна-країна нескорених».



Сьогодні ми зібралися з нагоди відзначення початку Революції Гідності та з метою увічнення пам’яті Гроїв Небесної Сотні. Революція Гідності – це новий термін, який визначає політичні та суспільні зміни в Україні з 21 листопада 2013 до лютого 2014 року, викликані відходом політичного керівництва країни від законодавчо закріпленого курсу на Європейську інтеграцію та подальшою протидією цьому курсу. Чим була революція для кожного з нас? Для когось прогулянкою, для когось війною. Але в першу чергу Майдан став випробуванням на цінність особистості людини, виміром людськості та гідності.
Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року – Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.
Після Майдану і до цих пір на території нашої держави немає спокою, війна в Україні, в ході якої  втрачено вже  тисячі життів захисників та захисниць  та мирних жителів.



 
Ми – українці – свідомий і відповідальний народ, здатний відстоювати свій вибір. Ми подали історичний приклад того, як солідарність, братерство і взаємоповага між сотнями тисяч людей згуртовує їх довкола спільної мети.
 
 23роки Україна не знала війни. Наш народ пишався тим, що у буремні 90 – ті, Україні вдалося зберегти мир. Але війна не обійшла нашу державу тепер. Ще кілька років тому ми з вами не знали дуже багатьох слів пов’язаних з війною, тепер же кожну родину так чи інакше опалило полум’я війни.


Немає коментарів:

Дописати коментар

  Міжнародний день Землі: менше пластику в житті та побуті! Природа страждає і Земля закликає нас до дій щодо її збереження. Внаслідок забру...