11.12.23

 


З 4 по 10 грудня тривав «Національний тиждень читання», ініціатива, започаткована Українським інститутом книги (УІК). Ця подія відбулася в нас уже втретє, й УІК визначає її завдання так: «Ця Всеукраїнська інформаційно-просвітницька акція має на меті консолідацію українського суспільства навколо читання як життєвої стратегії. Цьогоріч гасло Акції — “Бути своїми”, в яке  вкладено безліч сенсів і практичного змісту.

Читання важливих книжок  сприяє єднанню українського народу, формуванню нашої ідентичності, збереженню культурно-мовної спадщини держави.

Читання є важливим у час миру і добробуту, але ще важливішим – у часи випробувань, які випали на нашу долю через війну. Книжки можуть стати нашим захистом і нашою зброєю, друзями і порадниками, вчителями і лікарями. 

Читачі нашої бібліотеки також прийняли участь в цьогорічній акції та приєдналися до загальнонаціонального флешмобу в соцмережах й поділитися своїм читацьким досвідом.


 У фокусі акції — постать Миколи Хвильового, 130 років від дня народження якого українці відзначатимуть 13 грудня.    У нашій бібліотеці  цій  події було присвячено читання в голос " Я-Романтика" М.Хвильового.





Ще один цікавий захід,який пройшов в межах акції,це родинне свято "Бути своїми".учасниками свята стали учні 4 класу та їх батьки.


Немає коментарів:

Дописати коментар

  Міжнародний день Землі: менше пластику в житті та побуті! Природа страждає і Земля закликає нас до дій щодо її збереження. Внаслідок забру...