13.8.24

 


Бібліотека – хаб цифрової освіти

    На виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 29 вересня 2019 року № 849, зокрема цілі "Українець, який хоче мати цифрові навички, може їх вільно набути", Міністерство цифрової трансформації запустило національну онлайн-платформу з цифрової грамотності "Дія. Цифрова освіта", що доступна в мережі Інтернет за посиланням: osvita.diia.gov.ua
  11 січня 2020 року Міністерство цифрової трансформації України та Українська бібліотечна асоціація підписали Меморандум про співпрацю, згідно з яким вони спільно сприятимуть розвиткові цифрової грамотності у межах проєкту "Дія. Цифрова освіта" – складової національного проєкту "Дія", яким передбачається створення онлайн-сервісів державних послуг задля побудови "Держави у смартфоні".
  У межах співпраці бібліотеки як хаби цифрової освіти надаватимуть усім охочим доступ до безкоштовного навчання на національній онлайн-платформі "Дія. Цифрова освіта".
  З травня 2023 року платформу було оновлено. Дія. Освіта – наступний етап еволюції проєкту "Дія. Цифрова освіта". Він стартував у 2020-му і був зосереджений на цифровій грамотності й цифрових навичках. Тепер Дія.Освіта – національна едьютейнмент-освітня платформа актуальних знань та навичок. Тут кожен може безоплатно здобути важливі знання заради власного ж успіху. Мета Дія.Освіта – зробити прорив не тільки у цифрових знаннях, а й загалом у навичках та вміннях, актуальних у сучасному світі.
  Комунальний заклад "Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека імені Софії та Олександра Русових" з 2019 року входить до мережі цифрових хабів та безкоштовно надає доступ до сайту "Дія. Освіта", де можна пройти навчання з цифрової грамотності.
  Працівниці відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів бібліотеки інформують користувачів про окремі можливості й послуги Дії. Під час консультацій акцентуємо увагу на тому, що є:
  Дія – портал державних послуг, де можна отримати всі послуги онлайн: швидко, зручно та доступно.
  Дія – застосунок, де всі потрібні документи зосереджено на одній локації – у вашому смартфоні.
  Завантажити додаток App Store
  Завантажити додаток Google Play
  Дія. Освіта – освітня платформа актуальних знань та навичок. Її місія – зробити сучасні вміння і навички доступними для всіх в Україні. Платформа доступна українською та англійською мовами.

Хаби цифрової освіти — це простори, де кожен може вивчити навички цифрової грамотності та отримати доступ до сайту Дія.Освіта.


Дія.Освіта має 6000+ хабів — це бібліотеки, школи, університети, компанії та приватний сектор, IT-організації, ЦНАПи та громадські організації.

Тузлівська бібліотека є також хабом цифрової освіти.

                                           Послуги Хаба: 

-        Вільний доступ до мережі Wі–Fі; 

-        Замовлення та отримання державних онлайн-послуг через Єдиний портал державних послуг  Дія.Послуги

-        Групові та індивідуальні перегляди освітніх серіалів на єдиній державній платформі з цифрової грамотності Дія. Освіта з наданням консультацій бібліотекарем;

-        Індивідуальне навчання роботі на смартфоні для літніх людей 60+;

-        Індивідуальне навчання роботі на смартфоні в Viber, Telegram, WhatsApp для літніх людей 60+.

 

Допоможемо:

-        Реєстрація особистого кабінету на сайтах підприємств з надання житлово-комунальних послуг;

-        Реєстрація ВПО з питань отримання виплат;

-        Функціональні можливості мобільного застосунку Дія;

-        Отримати електронний підпис через Приват24;

-        Оплата комунальних через системи інтернет банкінгу;

-       Придбання квитків на транспорт;

-       Бронювати ліки в аптеці;

-       Безпечна робота в інтернеті;

-       Реєстрація електронної поштової скриньки, облікового запису Google;

-       Онлайн банкінг в Приват24;

-       Створення презентації Power Point;

-       Створення і редагування документів Word;

-       Реєстрація на сайті Пенсійного фонду України;

-       Реєстрація в інтернет магазинах Rozetka, OLX; 

-       Перенесення інформації на електронні носії;









Немає коментарів:

Дописати коментар

  Бібліотека – хаб цифрової освіти     На виконання  Програми діяльності Кабінету Міністрів України, затвердженої постановою Кабінету Мініст...