18.1.21

 Англійський письменник, поет і драматург  Алан Александр Мілн

Народився 18 січня 1882 року в Кілберні, Лондон, Великобританія. Повне ім'я - Алан Александр Мілн

Вчився в невеликій приватній школі, власником якої був його батько, Джон Мілн. Одним з його вчителів в 1889—1890 був Герберт Уеллс. Потім поступив у Вестмінстерську школу, а потім в Трініті-коледж Кембріджа, де з 1900 по 1903 рік вивчав математику. 

Будучи студентом, він писав замітки в студентську газету "Grant". Зазвичай він писав разом зі своїм братом Кеннетом, і вони підписували замітки ім'ям АКМ. Роботи Мілна були помічені, і з ним став співпрацювати британський гумористичний журнал "Панч", згодом Мілн став там асистентом редактора. 

В 1913 році Мілн одружився на Дороті де Селінкурт, в 1920 році у них народився єдиний син — Крістофер Робін Мілн. Писати історії про Вінні-Пуха Мілн почав для свого сина. До виходу в світ книг про Вінні-Пуха Мілн вже був досить відомим драматургом, проте успіх Вінні-Пуха придбав такі масштаби, що інші твори Мілна зараз практично невідомі. 

Перша книга про Вінні Пуха була опублікована в 1926 році, а друга - "Будинок на Пуховому узліссі" в 1928 році. Книга Мілна "Світ Пуха" виграла премію Lewis Carroll Shelf Award в 1958 році. 

Мілн брав участь в Першій світовій війні як офіцер британської армії. Пізніше він написав книгу "Світ з честю", в якій засуджував війну. 

Алан Мілн помер 31 січня 1956 року. Після смерті письменника, його вдова продала права на Вінні Пуха компанії Walt Disney.



Немає коментарів:

Дописати коментар

  Міжнародний день Землі: менше пластику в житті та побуті! Природа страждає і Земля закликає нас до дій щодо її збереження. Внаслідок забру...