14.4.21

 

Що читають успішні жінки

Світлана Алексієвич . Лауреатка Нобелівської премії з літератури за 2015 .Автор книг «У войны не женское лицо», «Цинковые мальчики», «Чернобыльская молитва».
“Минувщина і думи”, Олександр Герцен

Герцен працював над цим автобіографічним романом майже 16 років. І у результаті у нього вийшла справжня енциклопедія, що відбиває побут, устої і громадське життя Росії середини XIX століття.“У “Минувщині і думах” є стик документальності і художності, який завжди мене хвилював. Мені здається, що просто фикшен вже не так цікавий, – розповіла Світлана виданню “Горький”. – Я не говорю, що не може бути геніальних художніх книг. Але сьогодні люди читають більше нон-фікшен.Читачі довіряють не художній вигадці, а документальній прозі, в якій свідок події стає повноправним героєм. Життя саме по собі божевільно цікава, навіщо ще щось придумувати”?

Опра Гейл Вінфрі . Американська акторка, телеведуча, письменниця, філантропка та феміністка

“Ніч”, Елі Визель

«Ночь», Эли Визель

Елі Визель – письменник, філософ, лауреат Нобелівської премії миру. “Ніч” – його автобіографічна розповідь про хлопчика, що вижив в пеклі Освенцима, Биркенау і Бухенвальда. І хоча книга і розповідає про важкі події, вона відбиває перемогу людського духу над жорстокістю і злом. Уінфрі говорить, що заряджається сміливістю головного героя.

“На схід від Едему”, Джон Стейнбек

«К востоку от Эдема», Джон Стейнбек

Цей роман називають самим амбітним твором Стейнбека. Він розповідає про життя двох сімей в Каліфорнії на початку XX століття – про любов, зраду, протистояння добра і зла. Уінфрі порадила цю книгу в рубриці “Книжковий клуб” свого ток-шоу і назвала її кращим твором, який вона коли-небудь читала.

Шеріл Сендберг.Американська підприємиця,головна операційна директорка Facebook з 2008 року.

“Добийся максимуму. Сильні сторони співробітників на службі бізнесу”, Маркус Бакингем і Дональд Клифтон

«Добейся максимума. Сильные стороны сотрудников на службе бизнеса», Маркус Бакингем и Дональд Клифтон

У цій книзі описана теорія сильних сторін особи. Вона буде цікава керівникам і HR- менеджерам, а також усім, хто цікавиться саморозвитком. Сэндберг назвала її кращою бізнес-книгою за останні роки.

“Маркус і його колеги впродовж 25 років опитували співробітників, щоб з’ясувати, які чинники визначають високу продуктивність праці, – розповіла Шеріл в інтерв’ю The New York Times. – Вони виявили, що головний показник майбутнього успіху компанії або відділу – те, як багато співробітників ствердно відповідають на питання чи “Є у вас можливість щодня робити те, що вам краще всього вдається”?

Це логічно. Але найчастіше, оцінюючи чиюсь роботу, зосереджуються на слабких, а не сильних сторонах. Співробітників просять працювати над ними і ставати краще, але людям необов’язково добре розбиратися у всьому. У Facebook ми намагаємося в першу чергу враховувати сильні сторони, тобто робити так, щоб завдання підлаштовувалися під людину, а не людина під них”.

“Бізнес з нуля. Метод Lean Startup”, Эрик Рис

«Бизнес с нуля. Метод Lean Startup», Эрик Рис

Эрік Ріс – американський підприємець і піонер руху “бережливого стартапа”. У своїй книзі він описує методологію, яка допомагає стартапам вижити. Її суть в швидкому тестуванні нових продуктів на реальних споживачах і постійному коригуванні бізнес-моделі.

“Эрік Ріс описав, як в технологічній галузі створюють продукти і будують бізнес, – продовжує Сэндберг. – Традиційно компанії покладалися на детальні бізнес-плани і ретельні дослідження, щоб випустити “ідеальний” продукт. Ріс стверджує, що для технологічних компаній краще вивести продукт на ринок і доводити його до досконалості, використовуючи зворотний зв’язок від клієнтів”.

Джоа́н «Джо» Ро́улінг .Британська письменниця,сценаристка,здебільшого відома як автор серії романів про Гаррі Поттера.    “Ема”, Джейн Остен

«Эмма», Джейн Остен

Цей роман в гумористичній манері розповідає про молоду жінку, яка сватає своїх знайомих і сусідів, потрапляючи при цьому в забавні ситуації. Роулінг називає Остен своїм найулюбленішим письменником, а “Ему” коханій з її книг.

“Я перечитувала її книги стільки разів, що вже збилася з рахунку”, – говорить Роулінг. “Ему” письменниця читала щонайменше 20 разів.




Немає коментарів:

Дописати коментар

  Міжнародний день Землі: менше пластику в житті та побуті! Природа страждає і Земля закликає нас до дій щодо її збереження. Внаслідок забру...