24.8.22

 Сьогодні Україна відзначає 31 рік від дня відновлення Незалежності.

Свято цього року збігається з трагічною датою: пів року тому, 24 лютого, РФ розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. 

  До цього свята готувалася і наша бібліотечна родина. В бібліотеці було організовано майстер-клас для дітей та всіх охочих з плетіння патріотичних браслетів з атласних стрічок ,до акції "Підтримай героя- подаруй оберіг".Ця акція проводилася Тузлівським ЗДО "Вишенька",в якій прийняли участь,маленькі користувачі бібліотеки - вихованці з батьками та всі бажаючі. Діти зробили оберіг для захисників -односельчан ,які в цей нелегкий час захищають нас та нашу Батьківщину.

Обереги – наші прадавні добрі символи-захисники, знаки віри у вище заступництво. Символи-обереги втілювались у побутових речах, їх шанували, про них складали легенди. Вишитий рушник, вишита сорочка, писанка, лялька, віночок, калина, верба, лелека – без них важко уявити нашу Україну. Саме з оберегів починається для кожного Батьківщина. Із стародавніх часів в Україні, проводжаючи хлопця до війська, кожна мати, сестра, наречена давала йому в дорогу оберіг, що мав захистити його у скрутну хвилину.  Ці обереги зігріватимуть серця, захищатимуть бійців від лиха.  

Дякую талановитим діткам та їх батькам,що виготовили своїми руками обереги і підтримали воїнів  душею та серцем.






 

                                                








Немає коментарів:

Дописати коментар

  Міжнародний день Землі: менше пластику в житті та побуті! Природа страждає і Земля закликає нас до дій щодо її збереження. Внаслідок забру...