11.8.22

  На сьогоднішній день сільські бібліотеки залишаються фактично єдиними закладами соціокультурної сфери, де забезпечено конституційне право людини на вільний доступ до інформації. Тут розміщені комп'ютери з Інтернетом, також діє зона Wi-Fi.

Окрема робота проводиться із представниками соціально незахищених верств населення, яка орієнтована на виконання запитів, пов’язаних з вирішенням проблем: розрахунку пенсій та субсидій,реєстрація на сайті е допомога та ін. Активними користувачами Інтернет-центрів стали внутрішньо переселені особи. Найбільш затребуваними ними послугами є:друк та сканування документів та відправка їх електронною поштою,отримання корисної інформації - розклад руху транспорту та придбання квитків, адреси пунктів надання гуманітарної допомоги, оренда житла.

Окремою категорією, яка потребує особливої уваги, є пенсіонери, користувачі літнього віку, для яких електронні ресурси становлять значну складність, але досить потрібні для активної життєвої діяльності. 



Немає коментарів:

Дописати коментар

  Міжнародний день Землі: менше пластику в житті та побуті! Природа страждає і Земля закликає нас до дій щодо її збереження. Внаслідок забру...